Суд у справі стрілка Дерещука: сім'я вбитого підприємця вимагає 2 мільйони моральної шкоди

12.04.2018 23:36   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Сьогодні, 12 квітня, в Івано-Франківському міському суді відбулося засідання щодо стрілянини в центрі міста, яка мала місце у липні минулого року.

Читайте також

На Прикарпатті судитимуть чоловіка, який роками ґвалтував дочку співмешканки
На Прикарпатті колектори розсилають боржникам фіктивні повістки до суду

На лаві підсудних Михайло Дерещук, якого обвинувачують за ч. 1 ст. 115 («Умисне вбивство») та ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») Кримінального кодексу України, пише - Фіртка.

У судове засідання не з'явилися потерпілі та захисник обвинуваченого Білан. Втім представник потерпілих прийшов до суду та повідомив, що вони не проти розгляду справи без їхньої участі.

До суду надійшло клопотання щодо укладення угоди про визнання винуватості, в якому йдеться про покарання у 5 років з іспитовим терміном 3 роки. Втім після консультації з адвокатами Дерещук відкликав дане клопотання. Присутні адвокати не погоджуються з його викладом, мовляв клопотання готував захисник Білан.

У позовній заяві Гербін Галини щодо матеріального відшкодування йдеться, що витрати на лікування склали 35 тисяч гривень, на поховання 20 тисяч грн., а також за ремонт авто 9 тисяч грн.

Крім того, сім'я планувала летіти на відпочинок та купили квитки на літак за 800 доларів. Моральну шкоду заявлено у розмірі 1 мільйон гривень. Також у позовній заяві доньки Гербіна йдеться про відшкодування моральної шкоди на 1 мільйон гривень.

Сам Дерещук зазначив, що визнає свою вину частково, покази даватиме після допиту потерпілих та свідків.

Також Дерешука обвинувачують у незаконному придбанні, носінні та зберіганні зброї. В цьому Дерещук визнав себе винним.

Щодо позовів про матеріальну шкоду в сумі 119 тисяч гривень Дерещук частково визнає, окрім вартості квитків. Цивільні позови щодо моральної шкоди загальною вартістю у 2 мільйони гривень Дерещук не визнав.

Відтак суд вирішив на наступному судовому засіданні провести допит потерпілих. Засідання відбудеться 25 квітня о 14.20.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews