Етнопарк «Ладомирія» запрошує на заходи про традиції та звичаї українців

16.04.2024 18:18   Джерело: golos
Опубліковано : Франківський Новинар

Етнопарк «Ладомирія» – це унікальний арт-простір в Радивилові Рівненської області, де живе справжня автентика.

У «Ладомирії» можна відпочити душею, поринути у минуле, дізнатися багато цікавого. Тут можна побачити скансен, ткацьку майстерню, Музей автентичного костюма, воркшоп-простір та ресторацію «Аустерію», орендувати автентичний костюм.

Ініціатором створення етнопарку є кандидат історичних наук Володимир Дзьобак, керівник ГО «Центр дослідження і відродження Волині», проєктів «Ткацька крамничка «Серпанок», «Етнопарк «Ладомирія». 

Впродовж 2024-2025 років в етнопарку можна відвідати пізнавальні заходи, які будуть цікаві як для дорослих, так і дітей. В програмі лекції, майстер-класи, конкурси, ігри, обряди, виставки, екскурсії та зустрічі з цікавими особистостями.

7 травня в етнопарку будуть презентувати виставку великодніх рушників та листівок «Великодні передзвони».

Продовженням теми історії одягу, яку розпочали в етнопарку взимку, буде відкриття виставки літнього одягу, яка відбудеться 1 червня. Також в червні заплановані Дівич-вечір. (8.06), Звукотерапія з Максимом Бережнюком (Знайомство зі старовинними інструментами) (23.06), Етно-забава «Русалчин тиждень» (23.06). А кульмінацією червня стане відкриття виставки  старовинних рибальських експонатів. (29.06)

В етнопарку ви побачите: виставкову залу, де представлено відтворені автентичні костюми історичної Волині, відвідаєте майстер-класи з ткацтва та пов’язування традиційних  головних уборів. Екскурсії та різноманітні тематичні пригодницькі ігри (для різних вікових категорій і згідно сезонів) проводяться впродовж усього року. У плані можливі незначні зміни. Слідкуйте за оголошеннями на сторінках «Ладомирії» та «Центру дослідження та відродження Волині».

Офіційна сторінка етнопаркуhttps://ladomyriia.com/ 

ФейсбукEthnic Park Ladomyria | Radyvyliv | Facebook

ІнстаграмЛадомирія (@ladomyriia)

YoutubeЕтнорезиденція Ладомирія

Сторінка Центру дослідження і відродження Волині: Центр дослідження і відродження Волині | Radyvyliv | Facebook та Телеграм

Координати: Рівненська обл., місто Радивилів, вул. Шкільна, 1 

Місцезнаходження на Google-карті: 50°08’12.3″N25°15’20.4″E

Телефони для запису і консультацій: 0 (99) 364 65 14 – Наталія; 0(63) 950 98 19 – Марʼяна.

Карта етнопарку


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: golos