«Міська рада навчила мене інтуїтивно відчувати»: депутатка Оксана Савчук склала присягу

29.08.2019 23:21   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

Сьогодні, 29 серпня, відбулося перше засідання Верховної Ради.

Читайте також

На Прикарпатті громада прийшла до депутата додому, щоб змусити його ходити на сесії (Відео)
На Прикарпатті суд оштрафував депутата, який на поливаний понеділок поставив синець під оком односельцеві

На порядку денному 21 питання, пише - Галицький кореспондент.

Так, перед засіданням депутатка Оксана Савчук присягла на вірність Україні.

«Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників. Відчуваю велику відповідальність. Дякую за вашу довіру та підтримку в такий вагомий момент», – каже Оксана Савчук на своїй сторінці у соцмережі. 

Нагадаємо, що Оксана Савчук перемогла на виборах до Верховної Ради України як мажоритарниця від округу №83 – її підтримали близько 45%.  Вона стала єдиною націоналісткою у майбутньому парламенті. Загалом на виборах в цьому окрузі було зареєстровано 11 кандидатів. Більше про це читайте у матеріалі «Самотня націоналістка».

16 серпня в Івано-Франківську під час позачергової сесії міськради вона попрощалась із колегами та достроково припинила свої  повноваження. 

Крім того, Савчук зняла відео про те, як вона вперше потрапила до сесійної зали Верховної Ради. Каже, що згодом буде розповідати про свою діяльність короткими відео.

«Я як позафракційний депутат обраний від всеукраїнського об’єднання «Свобода» почуваюся трохи дивно. Ніхто нічого не говорить, нічого не питають ні про жодні документи чи про інші речі, які б могли допомогти депутату. У фракції, яка набрала найбільше голосів, всі знають, у яких вони комітетах та де вони працюють. А мажоритарні кандидати ще не мають такої інформації», – говорить вона. 

Савчук сподівається, що буде обрана у бюджетний комітет.

«Міська рада навчила мене інтуїтивно відчувати куди треба піти і що треба зробити. Це зараз дуже сильно мені допомагає», – додає жінка. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент