Стало відомо, коли в маршрутках Івано-Франківська діятиме електронний квиток

23.06.2018 19:54   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

У четвер, 21 червня, в Івано-Франківську відбулися громадські обговорення щодо справляння плати за проїзд у громадському транспорті.

З 1 січня 2019 в комунальних маршрутках діятиме автоматична оплата проїзду. Всі пасажири  матимуть електронний квиток та при вході оплачуватимуть проїзд. Їм видаватиметься також паперовий квиток, пише - WestNews.

Наступним рішенням виконкому будуть затверджені види квитка. Будуть такі варіанти як, пільговий, учнівський, студентський квитки, а також квиток звичайного пасажира. Крім того, буде як одноразовий квиток, так і місячний. Варто зауважити, що водій не матиме жодного контакту з коштами. Це дозволить владі моніторити потік грошей.

Будуть облаштовані й пункти поповнення та продажу електронного квитка. Квиток виглядатиме як банківська карта зі магнітною стрічкою. До 1 липня будуть затверджувати дизайн карток, а потім буде оголошено тендер на виготовлення.

Вартість системи електронного квитка – близько півмільйона гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews