На Бурштинському каналі затримали двох браконьєрів, які «косили» рибу

28.08.2019 17:31   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

На каналі Бурштинського водосховища Івано-Франківський рибпатруль затримав браконьєрів з забороненими баграми.

Читайте також

На Коломийщині браконьєр зловив сорок рибин руками

Рейдова група Івано-Франківського рибоохоронного патруля під час рейду на Бурштинському водосховищі виявила два випадки браконьєрства з «косами», пише - Курс.

Мешканець Бурштина незаконно ловив рибу на скидному каналі Бурштинської теплоелектростанції забороненим способом багріння. Цю спеціальну снасть на Прикарпатті називають «косою». Відповідно, «косарями» називають браконьєрів, які ловлять рибу таким багром з трьома гачками: своїми характерними рухами вони нагадують косарів під час роботи.

«Найбільша шкода від такого варварського рибальства полягає у тому, що риби калічиться в рази більше, ніж витягується. Покалічені рибини із рваними ранами зриваються з трійника та залишаються у воді, дуже часто вони гинуть того ж дня», – пояснює рибпатруль.

За фактом браконьєрства складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Риби в порушника не виявлено. Знаряддя правопорушення вилучено. Матеріали справи передано до суду для притягнення винної особи до відповідальності – накладення штрафу від 340 до 680 грн.

Того ж дня держрибінспектори зафіксували ще одне аналогічне порушення. Також вилучили «косу».

Протягом трьох діб 17-19 серпня, відзвітували вчора рибоохоронці, викрили 25 порушень правил рибальства.

Проводили рейди на водних об’єктах Галицького та Тисменицького районів. Основні маршрути пролягали вздовж русла ріки Дністер. Також під контролем рейдових груп були пригирлові ділянки приток Дністра: річок Лімниці, Лукви, Гнилої Липи, Бистриці. Не залишили поза увагою і скидний канал Бурштинської теплоелектростанції, де любительське рибальство заборонене протягом усього року.

За результатами рейдів кількох груп держрибінспекторів склали 25 адмінпротоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Грубих порушень правил рибальства не виявили. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс