У Калуській громаді наприкінці року вирішили оновити автопарк - придбали позашляховик за майже 600 тисяч гривень

10.03.2024 21:26   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

У полі зору робочої групи «Прозорість та підзвітність» були тендерні закупівлі у Калуській міській, Космацькій і Загвіздянській сільських громадах.

До голів громад виникло чимало запитань, адже у третій рік війни бюджетні кошти продовжують витрачати на потреби,  що не є першочерговими.

Про це пише Фіртка з посиланням на сайт Івано-Франківської ОВА.

Так, у Калуській громаді наприкінці 2023 року у міськвиконкомі вирішили оновити автопарк і за майже 600 тисяч гривень придбали позашляховик. До речі, ця закупівля викликала обурення громадськості, про що активісти повідомили робочу групу за допомогою гугл-форми на сайті ІФ ОВА. Чималі суми коштів громада витратила на облаштування тротуарів, яке здійснювали в останні дні грудня. 

Щодо Космацької територіальної громади, то там 1 мільйон гривень вільних залишків бюджетних коштів планують спрямувати на потреби війська. На найближчій сесії мають намір виділити 400 тисяч гривень. Таку ж програму мають на меті прийняти й у Загвіздянській громаді. Наразі є звернення військовослужбовці щодо придбання 2 квадрокоптерів.

У підсумку робоча група доручила правоохоронним органам  і аудиторам детальніше вивчити закупівлі у цих громадах. Головам дали рекомендації проаналізувати місцеві бюджети, відмовитися від недоцільних витрат, натомість спрямувати кошти на підтримку війська.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka