Чому поліція неналежно реагувала на побиття людей у Франківську - Омбудсмен вимагає розслідувати події

08.03.2024 09:32   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Уповноважений з прав людини Дмитро Лубiнець звернувся до Нацiональної полiцiї з вимогою призначити службове розслiдування щодо неналежного реагування правоохоронних органiв на повiдомлення про побиття людей в Iвано-Франкiвську.

Вiдео, на яких молодики нападають на перехожих, зокрема й осiб лiтнього вiку, поширилося у соцмережах 3 березня.

Омбудсмен повiдомив, що користувачi соцмереж повiдомили про факти звернень до полiцiї потерпiлих вiд нападiв ще до того, як вiдео стало публiчним. Однак, як стверджується, цi заяви залишалися без належного реагування.

“Звернувся до керiвництва Нацiональної полiцiї України з вимогою призначити службове розслiдування за iнформацiєю про неналежне реагування органами полiцiї на поданi до 03.03.2024 заяви i повiдомлення мешканцiв мiста Iвано-Франкiвська про побиття їх невiдомими особами”, – повiдомив Лубiнець.

Вiн наголосив: усi вчиненi злочини мають бути розслiдуванi та отримати належну правову оцiнку, а виннi мають понести справедливу вiдповiдальнiсть.

Нагадаємо, у мережах з’явилося вiдео, на якому невiдомi особи нападали на мешканцiв Iвано-Франкiвська, били їх й застосовували газовi балончики. Пiсля того, як вiдео з’явилося у соцмережах, полiцiя встановила особи зловмисникiв, їм повiдомили про пiдозру у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого частиною 4 статтi 296 «Хулiганство» Кримiнального кодексу України.

Полiцiя встановила вiсiм фактiв побиття людей в Iвано-Франкiвську i особи п’ятьох потерпiлих. 

Один з нападникiв – неповнолiтнiй, якого суд вiдправив пiд домашнiй арешт з цiлодобовим носiнням електронного браслета. Другий – студент-першокурсник з Долини, якому суд обрав запобiжний захiд у виглядi тримання пiд вартою без визначення розмiру грошової застави.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs