Президент вручив сертифікат на квартиру Герою з Прикарпаття - воїн стримав наступ росіян на Київ

05.01.2024 12:14   Джерело: zaxid
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


У середу, 3 сiчня, президент Володимир Зеленський вручив сертифiкати на квартири Героям України та членам родин тих, хто удостоєний цього звання посмертно. Сертифiкат на житло отримав i Герой України iз Прикарпаття Василь Боєчко.

Як повiдомила голова Iвано-Франкiвської ОДА Свiтлана Онищук, разом з Василем Боєчком сертифiкати на житло отримали 13 вiйськовослужбовцiв та 16 родин загиблих воїнiв.

«Серед присутнiх був наш земляк – капiтан Василь Боєчко, командир реактивної артилерiйськi батареї 128 ОШБр ЗСУ. За особисту мужнiсть та героїзм, виявленi у захистi територiальної цiлiсностi країни, вiрнiсть вiйськовiй присязi у березнi 2022 року удостоєний звання Героя України з врученням ордена Золота Зiрка», – написала у Теlegram Свiтлана Онищук.

48-рiчний iсторик за фахом Василь Боєчко є уродженцем Семакiвцiв Коломийського району Iвано-Франкiвської областi. У 2015 роцi, як старший лейтенант запасу, пройшов мiсячнi курси перепiдготовки в Нацiональнiй академiї сухопутних вiйськ iменi гетьмана Петра Сагайдачного i на посадi командира реактивної артилерiйської батареї став на захист України у зонi АТО.

У першi тижнi повномасштабного вторгнення Росiї керував на Київщинi реактивною батареєю та уразив 28 колон i близько 40 скупчень живої сили й технiки противника. Його бригада виконала завдання, стримавши наступ противника на столицю з боку села Мощун.

Як заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вiдеозверненнi 5 грудня, всiм українським воїнам рядового та офiцерського складу, яким iз початку повномасштабного росiйського вторгнення присвоєно звання Героя України, та членам родин тих, хто удостоєний цього звання посмертно, держава надасть житло


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid