За порушення комендантської години - штрафи: вже зареєстрували законопроєкт

02.11.2023 09:09   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

У Верховнiй Радi зареєстрували законопроєкт, який передбачає запровадження штрафiв за порушення комендантської години. Про це повiдомляють на сайтi парламенту.

У пресслужбi ВР iнформують, що документ (№10195) напрацьований спiльно з Мiнiстерством внутрiшнiх справ та Нацiональною полiцiєю.

Мета законопроєкту - встановити адмiнiстративну вiдповiдальнiсть за порушення громадянами комендантської години та порушення суб’єктом господарювання встановлених на вiдповiднiй територiї спецiального режиму свiтломаскування або режиму роботи пiд час дiї воєнного стану.

Документ пропонує запровадити штрафи: для громадян у розмiрi вiд 8 500 до 17 тисяч гривень, а для бiзнесу - вiд 51 до 102 тис. гривень.

Голова Нацполiцiї Iван Вигiвський вважає, що запровадження адмiнiстративної вiдповiдальностi за порушення комендантської години дасть правоохоронцям бiльше важелiв для реагування.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka