На Прикарпатті судитимуть колишнього військового - кинув бойову гранату на чуже подвір’я

14.10.2023 20:28   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Надвiрнянський районний суд Iвано-Франкiвської областi винiс вирок колишньому вiйськовому, який кинув бойову гранату на чуже подвiр’я.

Про це повiдомляє Фiртка з посиланням на Zaxid.net.

Чоловiка визнали винним у хулiганствi та незаконному поводженнi зi зброєю та боєприпасами. Iвану Г. призначили покарання – чотири роки тюрми, однак звiльнили вiд вiдбування покарання, встановивши два роки iспитового термiну.

Як вказано у вироку суду, який винесли у жовтнi 2023 року, випадок трапився на початку листопада 2022 року. Колишнiй вiйськовий Iван Г. приїхав на автомобiлi у село Пасiчна та кинув осколкову гранату на територiю приватного будинку, унаслiдок чого пролунав вибух. Вiд вибуху нiхто не постраждав, однак пошкодилась огорожа будинку.

У судi Iван Г. розповiв, що на початку повномасштабного вторгнення Росiї пiшов добровольцем на вiйськову службу. У червнi в Бахмутi солдат знайшов осколкову гранату, яку носив iз собою. Пiсля отримання контузiї приїхав додому на лiкування i гранату привiз iз собою.

Iван Г. розповiв, що з власником будинку, куди вiн кинув гранату, у нього був давнiй конфлiкт. Чоловiк заявляє, що ще чотири роки тому дав потерпiлому машину на ремонт та заплатив 500 доларiв, однак вiн нiчого не зробив i грубо з ним спiлкувався.

Тому 1 листопада Iван Г. на власному авто приїхав до будинку майстра та, не виходячи iз авто, кинув на подвiр’я гранату, яка вибухнула. Обвинувачений у судi заявив, що шкодує за свiй вчинок, запевнив суд, що подiбного бiльше не повторить. Наразi Iван Г. звiльнений з вiйськової служби за станом здоров’я.

Власники будинку в судове засiдання не з’явилися. Справу розглянув суд, який дослiдив усi матерiали справи та визнав обвинуваченого винним у хулiганствi та незаконному поводженнi зi зброєю та боєприпасами.

Iвану Г. призначили покарання – чотири роки тюрми, однак звiльнили вiд вiдбування покарання, встановивши два роки iспитового термiну. Засуджений також має виплатити власникам будинку 30 тис. грн компенсацiї. На вирок ще може бути подана апеляцiя.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka