Заборонити джипінг у заповідних зонах хочуть в Україні - шкодить довкіллю

08.10.2023 14:13   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України ініціюють заборону джипінгу в заповідних зонах, адже такий вид розваг шкодить навколишньому середовищу. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Міндовкілля.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України розробило законопроєкт, яким буде вносено зміни до Закону України “Про природно-заповідний фонд України” та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Що зміниться? Буде заборонений проїзд автівок по природних, біосферних заповідниках, нацпарках, ландшафтних парках, заказниках, пам’ятках природи, заповідних урочищах тощо. Однак пересуватися можна буде дорогами загального користування, вулицями і дорогами міст та сіл, автомобільними дорогами на приватних територіях.

“Це допоможе захистити біорізноманіття від знищення та хімічних забруднень, шумів та вібрацій, які спричиняють автомобілі. Попереду –  процедура погодження з центральними органами влади”, – йдеться у повідомленні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator