Пиво «Опілля» в банці: чим зручніший новий формат справжнього

04.08.2023 17:15   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Пиво тернопiльська броварня «Опiлля» тепер випускає i в банковому форматi — вибiр у любителiв хмiльного розширився. Коли у виробника якiсний продукт, то тара, здається, не має особливого значення, бо споживача цiкавить не упаковка, а те, що в нiй.

Коли ж один i той самий якiсний продукт одного й того ж виробника у рiзних форматах упаковки, то перед споживачем постає вибiр. Аби Ви могли свiдомо обрати пиво «Опiлля» у найзручнiшiй для себе упаковцi, про переваги банки як тари для пива розповiмо Вам докладно.

Тернопiльська пивоварня «Опiлля» експортову серiю свого пива давно випускає у кегах та у скляних i пластикових пляшках. Тепер же 3 сорти цiєї серiї — "Lager", "Koryfei" та "1851" — отримали ще один формат. Вони стали банковим пивом.

В алюмiнiєвих банках iз написом "Lager", "Koryfei" та "1851" Ви знайдете зварене за кращими традицiями iз найякiснiшої сировини те саме справжнє пиво «Опiлля», що й у пластикових та скляних пляшках з такими ж етикетками. Однак те саме якiсне пиво тепер буде у ще зручнiшому форматi, бо пивна банка має цiлу низку переваг.

Банка зберiгає якiсть пива довше i краще

Не секрет, що додатковi кисень, тепло i сонячне свiтло пиву не друзi. Банка ж вiд усiх цих факторiв захищає пиво краще за iншу упаковку. Алюмiнiй, з якого зроблена банка, здатен вiдбивати до 90% свiтла, що потрапляє на її поверхню. Тому свiтлонепроникна пивна банка нагрiвається значно повiльнiше, оберiгаючи вiд сонячних променiв колiр i смак пива. Охолоджується ж пиво у банцi швидше, як в iншiй тарi. Тому для отримання приємної прохолоди банковому пиву в холодильнику знадобиться менше часу. Автоматизований процес розливу пива у банки залишає значно менший повiтряний простiр мiж пивом та упаковкою, нiж у скляних i ПЕТ пляшках. Також банка має значно надiйнiшу герметичнiсть, тому додатковий кисень у неї не проникає, а пиво довше залишається свiжим. Вiд контакту з металом пиво оберiгає сама технологiя виробництва банки: її внутрiшню поверхню покриває спецiальний шар, щоб напiй металу не торкався. Встановлена ж на «Опiллi» нова технологiчна лiнiя розливу пива у банки є додатковим гарантом якостi банкового пива тернопiльського виробника.

«Впроваджуючи найсучаснiшi технологiї, «Опiлля» вдосконалюється i йде назустрiч побажанням наших споживачiв. Тому у виграшi вiд встановлення нової лiнiї розливу — насамперед шанувальники нашої продукцiї, якi отримують якiсне пиво тепер i в банковому форматi», — кажуть пивовари «Опiлля».

Банка значно легша за iншу тару для пива

Якщо порожня пiвлiтрова скляна пляшка важить понад 300 грамiв, то такого ж об’єму пивна банка — не бiльше 20-ти грамiв, тобто у 15 разiв менше. Алюмiнiєва банка легша i за пластикову пляшку: порожня ПЕТ пляшка об’ємом 0,5 лiтра важить 25-28 грамiв, лiтрова — 35. Для «Опiлля» як орiєнтованого на споживача виробника зниження ваги тари i її компактнiсть означає ще ширшi можливостi у постачаннi пива любителям пiнного: за один рейс вантажiвка з певною тоннажнiстю зможе привезти до крамниць бiльшу кiлькiсть пива в банках, нiж це було б iз пивом у важчiй тарi. Здешевлення перевезень означає можливiсть «Опiлля» довозити Вам справжнє пиво у найвiддаленiшi куточки України i за кордон не тiльки в бiльших обсягах, але й частiше. Для Вас як споживача це означає, що Ви завжди зможете придбати свiже пиво «Опiлля».

Крiм того, нести додому кiлька банок улюбленого пива Вам буде значно легше, нiж таку ж кiлькiсть пляшок того ж пива. А ще Ви не ризикуєте залишить нi з чим, як це було б при падiннi скляної пляшки з пивом. Вiд удару склянi пляшки як правило розбиваються, тодi як в алюмiнiєвих банок ударостiйкiсть значно вища. Банка сконструйована так, що витримує внутрiшнiй надлишковий тиск пива у 6 атмосфер i зовнiшнiй натиск до 115 кiлограмiв. Тому алюмiнiєва банка — це не тiльки легка тара для пива, а ще й надiйна.

Пиво у банцi — це цивiлiзацiйний вибiр

Банкове пиво стало свiтовим трендом не тiльки через зручнiсть для любителiв хмiльного, а й з екологiчних причин. Упаковка такого пива зроблена з алюмiнiєвого сплаву, переробляти який у новi банки без втрати якостi можна незлiченну кiлькiсть разiв. Майже 55% переробленого алюмiнiю пiдлягає повторному використанню проти лише 26% переробленого скла. Пивнi банки — це найбiльш перероблюваний пакувальний матерiал на Землi. Банку з-пiд пива можна здати у пункт прийому, а вже за два мiсяцi купити банкове пиво, упаковка якого буде зроблена зi зданої Вами бляшанки. Тому алюмiнiєва банка — найбiльш цивiлiзована упаковка у свiтi. У США практично 100% пива виробники розливають у банки, в Європi — близько 50%.

«Запровадженням нової технологiї розливу пива в банки ми диверсифiкуємо можливостi споживача пити наше пиво. Тепер справжнi традицiї пивоварiння «Опiлля» — в новому свiтовому форматi», — пiдкреслюють тернопiльськi броварi.

Багаторiчнi поцiновувачi продукцiї «Опiлля» вже давно обрали свої улюбленi сорти пива тернопiльського виробника. Формат банкового пива кiлькiсть шанувальникiв справжнього вiд «Опiлля» вочевидь збiльшить. Знаючи переваги банки як надiйнiшої, легшої i зручнiшої тари для пива, любителi хмiльного тепер можуть зробити свiй свiдомий вибiр i щодо нового формату продукцiї «Опiлля». Звiсно, кожен обирає свiй формат, але однаково цiнує справжнє. Спробувати "Lager", "Koryfei" та "1851" вiд «Опiлля» в банцi точно варто.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews