Кількість укриттів у Івано-Франківську збільшать - діти мають ходили до школи, як і до війни

28.07.2023 22:56   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

У мiстi продовжуються роботи щодо пiдготовки закладiв освiти до нового навчального року. Роблять це за програмою iноземного партнера NEFCO. Саме вони фiнансують ремонтнi роботи. Навiщо збiльшувати укриття?

Розповiдає Iнформатор посилаючись на виступ заступницi мера Iвано-Франкiвська, директорки Департаменту освiти та науки Вiкторiї Дротянко на брифiнгу у Iвано-Франкiвськiй мiськрадi.

Зараз тривають важливий ремонт у лiцей №21, там замiнять систему опалення, дерев’янi вiкна на пластиковi та встановлять пандус. Цей заклад дуже великий, тут навчається чимало дiтей, тому вiн давно потребував ремонту. Також ремонтують лiцей №24 та заклад дошкiльної освiти №28 “Квiтка Карпат”  — замiнюють вiкна, ремонтують систему опалення i у садочку утеплюють фасад.

“Якщо у минулому роцi Iвано-Франкiвськ  першим вiдкрив усi заклади освiти, щоб прийняти дiтей, то цього року ми хочемо бути першими у тому, щоб всi дiти ходили у тi змiни навчатися, у якi вони ходили до вiйни”, – говорить очiльниця департаменту.

  • Для цього зараз у мiстi розпочали роботи по збiльшенню укриттiв, щоб усi дiти вмiщались туди разом iз педагогами. Це стосується 20 закладiв освiти. Серед них:
  • лiцеї №20, №21, №2, №4, №5, №8, №12, №16, №18, №23;
  • ЗДО №10 “Катруся”, №27 “Карпатська казка”, №14, №16, №18, №20, №21, №24, №33, №37.

Зараз проходить перевiрка iнших закладiв освiти, можливо що там теж будуть збiльшеннi укриття за потреби.

 

Як будуть збiльшувати укриття? 

“У кожному закладi це iндивiдуально. Десь потрiбно вiдновити пiдвальне примiщення, яке, наприклад, використовувалось, як склад. У закладах, де немає пiдвального примiщення, ми використовуємо перший поверх. Там ставимо вiконицi або створюємо блоки з пiску та iнших будiвельних матерiалiв. У закладах,  де немає можливостей збiльшити укриття, ми ведемо перемовини з примiщеннями поруч (до 30 метрiв), у яких є укриття”, – розповiла Вiкторiя Дротянко.

Також заступниця мера додала, що демографiчнi показники в школах нормальнi. Емiграцiя деяких дiтей не вплинула на кiлькiсть учнiв:

“Вiдтiк дiтей за кордон зараз стабiлiзувався за рахунок внутрiшньо перемiщених осiб. Навiть у деяких закладах зросла кiлькiсть учнiв”.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator