У громаді на Прикарпатті зафіксували випадок сказу - запроваджують карантин

14.07.2023 20:55   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

В одній з громад на Прикарпатті зафіксували випадок сказу.  Повідомляє Інформатор з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

Хвора куниця була в контакті з домашніми тваринами, покусала котів і собак в одному із господарств Підгайчиківської громади. Захворювання встановили за результатами лабораторного дослідження.

Відтак провели засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, затвердили план заходів, визначили неблагополучну територію, наклали карантинні обмеження та розпочали заходи з ліквідації сказу.

Для запобігання виникнення сказу слід щороку проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання – інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашніх тварини.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator