Підстав для припинення планових госпіталізацій військовобов’язаних немає, - Віталій Ільчишин

26.06.2023 19:00   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Підстав для припинення планових госпіталізацій військовобов’язаних немає. Про це під час брифінгу для представників медіа розповів заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Ільчишин.

Він зазначив, що на розгляд Ради оборони області надійшло звернення від обласного центру комплектування та соціальної підтримки щодо проблемних питань, пов'язаних із мобілізацією, зокрема й щодо сприяння галузі охорони здоров'я області до їх вирішення.

Під час брифінгу зазначалося, що в області є випадки, коли військовозобов’язані люди, придатні до військової служби, звертаються у заклади охорони здоровʼя області з проблемами щодо раптового погіршення стану їхнього здоров’я.

«Під час засідання Ради оборони області ми розглянули дане звернення і доручили департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації вивчити це питання і прийняти відповідне рішення, щоб унеможливити зловживання військовозобов’язаними такої ситуації, - повідомив Віталій Ільчишин. – Наголошу, що Рада оборони не ухвалювала жодних рішень щодо заборони на госпіталізацію осіб, придатних до служби у ЗСУ. На сьогодні жодних заборон на госпіталізацію немає».

Про відсутність наразі будь-яких відмов для госпіталізації військовозобов’язаних у медзакладах Прикарпаття запевнив в.о. директор департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Дзьомбак. Він, зокрема, підкреслив, що структурний підрозділ з цього приводу не приймав жодних рішень, які б порушували статтю 49 Конституції України про право кожного на медичну допомогу та охорону здоров’я.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews