В Івано-Франківську закликали звільнити з полону "азовців" - "Волю захисникам Маріуполя!"

30.04.2023 16:53   Джерело: Курс
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


В Iвано-Франкiвську сотнi людей вийшли на мирну акцiю на пiдтримку полонених захисникiв “Азовсталi”. Родичi полонених та небайдужi мешканцi зiбралися на Вiчевому майданi, аби закликати українську владу та мiжнародну спiльноту допомогти звiльнити з полону захисникiв iз полку “Азов”. 

Учасники акцiї тримали стяги “Азову” та плакати iз написами: “Врятуйте захисникiв “Азовсталi”, “Поговорiть з нами про АЗОВ”, “Вони чекають на повернення”, “Волю захисникам Марiуполя!” та iн.

"Волю захисникам Маріуполя!": у Франківську закликали звільнити з полону "азовців" 1

“Мета заходу – привернути увагу свiтової спiльноти, президента, уряду, що пора добиватися у мос*алiв визволення наших дiтей з полону. На перших порах ми згiднi, щоби нам дали хоча би списки тих, хто є живий, де вони перебувають, в яких умовах вони перебувають, i пришвидшити процес обмiну. Ми щиро радi, що їх вивели з “Азовсталi”, що вони залишилися живi. Тепер треба боротися за те, щоби вони вийшли з полону”, – розповiла мати полоненого “азовця” Iрина.

Учасники акцiї зазначають, що багато з тих, хто знаходиться в полонi, вважаються зниклими безвiсти, рiднi не знають, в якому вони станi. Розповiли, що написали звернення до мiжнародних органiзацiй (ООН, Червоного Хреста тощо) з проханням посприяти можливостi отримувати листи вiд рiдних, якi знаходяться в полонi.

“Рiк тому ми виходили на подiбну акцiю. Тодi закликали провести процедуру екстрашн для всiх захисникiв. В принципi ми свого добилися, але хлопцi вийшли за наказом у полон. Обiцяли чотири мiсяцi полону – наразi вже минає рiк. Тому дотриматися обiцянки – звернення до президента та до всiх, хто приймав рiшення про вихiд з “Азовсталi”. Ми вимагаємо дотриматися обiцянок i повернути тих, хто виконав цей наказ”, – каже учасниця акцiї Наталiя.

Рiднi полонених закликали не забувати, що у росiйському полонi залишаються понад 700 захисникiв полку “Азов”, та нагадувати цивiлiзованому свiту, що полоненi перебувають у небезпецi й невiдомостi.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс