Знову зафіксували спалах сказу - цього разу на Косівщині

06.04.2023 19:39   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Днями на одному iз присiлкiв с. Яворiв Косiвської територiальної громади виявили лисицю iз пiдозрою на сказ.

Про це повiдомила Косiвська районна вiйськова адмiнiстрацiя, передає Фiртка.

Пiсля всiх необхiдних дослiджень пiдозри пiдтвердилися, про що засвiдчують результати дослiдження патологiчного (бiологiчного) матерiалу.

Яворiв, всi присiлки та мисливськi угiддя бiля нього у радiусi 5 км визначили загрозливою зоною. Територiю мисливських угiдь фiлiї «Кутське лiсове господарство» ДП «Лiси України» бiля присiлка Село-1 с. Яворiв оголосили неблагополучним пунктом.

На цiй територiї заборонено проведення промислового i лiцензiйного вiдстрiлу диких тварин, їх вiдловлювання та вивезення.

Про це вчора йшлося на засiданнi Державної надзвичайної протиепiзоотичної комiсiї при Косiвськiй районнiй вiйськовiй адмiнiстрацiї пiд головуванням заступника голови РДА Василя Жмендака.

На засiданнi затвердили комплексний план заходiв щодо локалiзацiї та лiквiдацiї вогнища сказу. Так, власникам тварин рекомендовано дотримуватися правил утримання собак, котiв та хижих тварин, сприяти державнiй ветеринарнiй службi району у проведеннi профiлактичних щеплень тварин проти сказу.

Фахiвцi Косiвської дiльничної лiкарнi ветеринарної медицини та «Кутського лiсового господарства» проводитимуть обхiд та обстеження угiдь бiля зазначеного присiлка i лiсових масивiв довкола нього на предмет виявлення хворих, пiдозрiлих у захворюваннi на сказ чи трупiв тварин.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews