У Івано-Франківську затримали прихильницю путіна уродженку рф - підтримувала російських агресорів

17.02.2023 18:05   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Кiберфахiвцi СБУ викрили мешканку Iвано-Франкiвська, яка пiдтримувала росiйську загарбницьку вiйну та надавала державi-агресору iнформацiйну пiдтримку в пiдривнiй дiяльностi проти України.

За даними слiдства, пiдозрювана – 64-рiчна уродженка РФ, яка тривалий час проживає в Iвано-Франкiвську, пише прокуратура Прикарпаття.

Мiсцева жителька систематично поширювала наклепи на Збройнi сили України, натомiсть росiйськi мародери i ґвалтiвники у неї поставали героями, «дорогими мальчиками», котрим вона бажала перемоги.

Агiтаторка була учасницею груп «Ми за путiна – патрiоти росiї», «Ми любимо СРСР», «Антимайдан» тощо. Вона активно дiлилася росiйськими наративами з цих груп, вiдповiдно до яких агресивна невиправдана вiйна рф проти нашої держави подавалася як «визволення вiд фашизму».

Агiтаторка поширювала контент проросiйських пропагандистiв, серед яких Юрiй Котенок, Тетяна Монтян та iн. У цих дописах вiйну рф проти України представляли як «вiйну з НАТО», глорифiкували росiйських воякiв, паплюжили європейських партнерiв нашої держави, а українцiв обвинувачували у вигаданих злочинах та називали «нацистами» i «терористами».

Пiд час обшуку за адресою проживання зловмисницi СБУ вилучила телефон iз доказами дiяльностi на шкоду нашiй державi.

Слiдчi СБУ повiдомили агiтаторцi про пiдозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомiрною збройної агресiї росiйської федерацiї проти України, глорифiкацiя її учасникiв.

За цей злочин законом передбачено позбавлення волi на строк вiд 5 до 8 рокiв з конфiскацiєю майна або без такої.

Зловмисницю затримали в порядку ст. 615 Кримiнального процесуального кодексу України. Готується обрання фiгурантцi запобiжного заходу.

Викриття протиправної дiяльностi проводило Управлiння СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi за процесуального керiвництва Iвано-Франкiвської обласної прокуратури.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka