На Івано-Франківщині прогнозують погіршення погоди - оголосили штормове попередження

05.02.2023 09:55   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Франківський Новинар

На Прикарпаттi оголосили штормове попередження. Про це повiдомили в Головному управлiннi ДСНС України в Iвано-Франкiвськiй областi, передає Фiртка.

«По областi та мiсту протягом доби 4 лютого очiкується значний снiг, мокрий снiг, посилення пiвнiчно-захiдного вiтру 17-22 м/с, на дорогах ожеледиця, 1 рiвень небезпечностi, жовтий.

У зв'язку iз поступовим зниженням температури повiтря, 4–7 лютого на рiчках областi очiкується поява льодових явищ у виглядi заберегiв та шуги», —  йдеться у повiдомленнi.

Крiм того, у зв'язку зi снiгопадами, 4-5 лютого у високогiр'ї Iвано-Франкiвської областi зберiгається значна снiголавинна небезпека. Прогнозують третiй рiвень небезпечностi. 

Рятувальники вкотре нагадують про необхiднiсть дотримання правил безпеки пiд час вiдпочинку у гiрськiй мiсцевостi. Зокрема, вирушаючи у туристичний похiд, дотримуйтесь наступних порад:

уникайте походiв поодинцi, мiнiмальна рекомендована кiлькiсть учасникiв туристичної групи складає не менше нiж три особи;

обов'язково iнформуйте своїх близьких i знайомих про проходження вашого маршруту й очiкуваний час повернення з походу;

переконайтеся, що ваше екiпiрування вiдповiдає вимогам походу: вiзьмiть з собою достатню кiлькiсть їжi та води (зiгрiвальнi напої — чай, кава), а також необхiдний теплий одяг та взуття, медикаменти;

поцiкавтеся умовами мiсцевостi та прогнозом погоди;

обов'язково вiзьмiть з собою перевiренi туристичнi карти.

«Дбайте про свою безпеку та у випадку виникнення надзвичайної подiї негайно телефонуйте у Службу порятунку за номером 101», — наголосили надзвичайники.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка