Затримали працівницю стратегічного підприємства на Прикарпатті - виправдовувала агресію рф

14.01.2023 09:21   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Мешканцi Iвано-Франкiвської областi повiдомили про пiдозру за фактами пiдтримки дiй окупантiв, закликiв до повалення конституцiйного ладу в Українi та поширення матерiалiв iз виправдовуванням та визнанням правомiрною збройної агресiї росiї.

В обласному управлiннi СБУ повiдомляють, що жiнка – уродженка Прикарпаття, працiвниця одного зi стратегiчних об’єктiв критичної iнфраструктури. За даними слiдства, з квiтня 2022 року у соцмережi “Однокласники” вона поширювала матерiали з пiдтримкою збройної агресiї РФ проти України та виправдовувала окупантiв.

У пресслужбi СБУ повiдомили, що агiтаторка захоплювалася росiйським вiйськовим керiвництвом, поширювала росiйськi наративи щодо «нацизму» та пiдтримувала iншi iнформацiйнi кампанiї росiйської воєнної пропаганди.

Крiм того, жiнка поширювала матерiали, якi мiстять публiчнi заклики до насильницької змiни конституцiйного ладу та чинної державної влади шляхом росiйського збройного наступу, а також ведення на територiї України агресивної вiйни.

Пiд час обшукiв за мiсцем проживання фiгурантки СБУ вилучила комп’ютер та телефон з доказами протиправної дiяльностi. Агiтаторку затримали в порядку ст. 615 КПК.

Їй повiдомлено про пiдозру за ч. 3 ст. 109 та ч. 3 ст. 436-2 КК України – публiчнi заклики до насильницької змiни чи повалення конституцiйного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матерiалiв iз закликами до вчинення таких дiй; виправдовування, визнання правомiрною, заперечення збройної агресiї Росiйської Федерацiї проти України, глорифiкацiя її учасникiв.

У разi визнання її винною жiнцi загрожує вiд 5 до 8 рокiв позбавлення волi з конфiскацiєю майна або без такої.

На Прикарпатті затримали працівницю стратегічного підприємства, яка виправдовувала агресію рф 1

На Прикарпатті затримали працівницю стратегічного підприємства, яка виправдовувала агресію рф 2

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs