Накрав “гуманітарки” на 100 тисяч й продавав її на ринку - в результаті отримав умовний термін

23.12.2022 22:28   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

В Iвано-Франкiвську викрили чоловiка, котрий четвертого червня бiля ринку продавав гуманiтарну допомогу. Як виявилося, це член громадського формування «Штаб оборони Прикарпаття» Андрiй Наритник. Днями останнiй отримав вирок – три роки умовно.

Як встановив Iвано-Франкiвський мiський суд, у червнi поточного року Андрiй Наритник обманом отримав вiд релiгiйної громади Римо-Католицької церкви парафiї Господа нашого Iсуса Христа Царя Всесвiту продуктiв на вiсiм тисяч 700 гривень начебто для ЗСУ.

Крiм того, чоловiк, працюючи охоронцем гуманiтарного хабу в Iвано-Франкiвському драмтеатрi, мав доступ до речей, якi збирали для переселенцiв. Останнiй винiс медикаментiв, памперсiв та iншої допомоги на понад 81 тисячу гривень. 

Надалi крадене продавав на ринку в Iвано-Франкiвську, де його помiтив волонтер, який викликав полiцiю.

 

У судi Андрiй Наритник визнав свою провину повнiстю й щиро розкаявся у скоєному.

Вiдтак суд визнав винним чоловiка, призначивши п’ять рокiв позбавлення волi.

На пiдставi ст. 75 КК України, Андрiя Наритника звiльнити вiд вiдбування покарання у видi позбавлення волi з випробуванням, встановивши iспитовий строк три роки.

Разом з тим, суд стягнув з нього на користь держави 48 тисяч 522 гривнi за проведення судових експертиз.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka