Мер Франківська про церкву московського патріархату: «До кінця року вирішимо це питання»

11.12.2022 20:41   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Руслан Марцiнкiв, мiський голова, у програмi «Новий погляд» розповiв, яка ситуацiя зараз та що планують робити iз Храмом Рiздва Христового УПЦ мп, передає Фiртка.

«Зараз дуже важливо дожати цю ситуацiю, не попустити. По цiй церквi на Довженка до кiнця року, думаю, ми все вирiшимо. Ми дуже чiтко iдемо.

Тут i правоохороннi органи i СБУ допомагають. По Українi теж важливо виявляти такi факти. Першочергово, ми все почали в Iвано-Франкiвську», - каже Марцiнкiв.

Очiльник Iвано-Франкiвська наголошує, що церква московського патрiархату не повинна iснувати в Українi i таке рiшення варто прийняти на законодавчому рiвнi.

Крiм цього, СБУ знайшла проросiйську лiтературу, мiльйони готiвки та «сумнiвних» громадян рф пiд час безпекових заходiв у примiщеннях УПЦ МП.

 У результатi огляду комплексу примiщень правоохоронцi виявили проросiйську та антиукраїнську агiтацiйну лiтературу, у якiй заперечується iснування українського народу i мови та право України на державнiсть.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka