Франківська СБУ затримала колаборантку - вона працювала в окупаційній адміністрації Куп’янська

12.10.2022 19:29   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Вiйськова контррозвiдка СБУ Iвано-Франкiвської областi затримала у Куп’янському районi Харкiвської областi колаборантку, яка працювала у ворожiй “вiйськово-цивiльнiй адмiнiстрацiї Куп’янського району”. 

Слiдчi СБУ встановили, що жiнка працевлаштувалася в окупацiйну адмiнiстрацiю на посаду провiдного спецiалiста вiддiлу звернень громадян, пише “Галицький кореспондент“.

Вона працювала у “громадськiй приймальнi” гауляйтера Харкiвщини Вiталiя Ганчева.

Колаборантка займалася наданням консультацiй з отримання росiйського громадянства, росiйських пенсiй, розподiлом допомоги вiд РФ та влаштуванням на роботу мiсцевих жителiв пiд росiйською владою.

Фiгурантка розповiла слiдчiм, що роботу окупацiйної адмiнiстрацiї особисто курували кiлька спiвробiтникiв росiйської ФСБ. Окремi з них займали посади в адмiнiстрацiї пiд прикриттям. А колаборанти з верхiвки окупацiйної влади виконували те, що їм наказували представники ворожої спецслужби.

Слiдчi СБУ повiдомили жiнцi про пiдозру ч. 5 ст. 111-1 Кримiнального кодексу України – добровiльне зайняття громадянином України посади у незаконному органi влади, створеному на тимчасово окупованiй територiї, в тому числi в окупацiйнiй адмiнiстрацiї держави-агресора.

Законом за це передбачено позбавлення волi на термiн вiд 5 до 10 з позбавленням права обiймати певнi посади або займатися певною дiяльнiстю на строк вiд 10 до 15 рокiв та з конфiскацiєю майна або без такої.

Фiгурантка перебуває пiд вартою.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент