Що покласти у «тривожну валізу»

11.10.2022 21:36   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


В разі евакуації або переходу до безпечнішого району підготуйте найнеобхідніші речі. Заздалегідь складіть у зручний та місткий рюкзак наступне:

  1. Паспорт і копії всіх необхідних документів (свідоцтво про народження, ідентифікаційний код, права, військовий квиток, студентський, документ про освіту, трудову книжку або пенсійне посвідчення, документи на власність). Складіть документи у герметичні пакети. Оригінали та копії – окремо. Їх має бути зручно діставати з наплічника.
  1. Гроші (готівку і банківські картки, коштовності). Розмістіть їх у декількох місцях. 
  1. Зарядні пристрої для мобільних телефонів; павербанки. 
  1. Радіоприймач, ліхтарик, сигнальні пристрої, компас, годинник, компактний набір інструментів (мультитул), ніж, пакети для сміття, блокнот, олівець, нитки, голки, сірники, запальнички;
  1. Теплий одяг, спідню білизну, надійне зручне взуття;
  1. Гігієнічні засоби;
  1. Аптечку (бинти, вату, лейкопластир, джгут, йод, антисептик, активоване вугілля, жарознижувальне, знеболювальне). Не забудьте ліки, які вживаєте щодня, та рецепти на них. 
  1. Посуд, в якому зможете приготувати, розігріти і зберігати їжу;
  1. Воду і продукти харчування на три доби, які довго зберігаються і не потребують додаткового приготування;

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka