Що покласти у «тривожну валізу»

01.09.2022 21:45   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

В разi евакуацiї або переходу до безпечнiшого району пiдготуйте найнеобхiднiшi речi. Заздалегiдь складiть у зручний та мiсткий рюкзак наступне:

  1. Паспорт i копiї всiх необхiдних документiв (свiдоцтво про народження, iдентифiкацiйний код, права, вiйськовий квиток, студентський, документ про освiту, трудову книжку або пенсiйне посвiдчення, документи на власнiсть). Складiть документи у герметичнi пакети. Оригiнали та копiї – окремо. Їх має бути зручно дiставати з наплiчника.
  2. Грошi (готiвку i банкiвськi картки, коштовностi). Розмiстiть їх у декiлькох мiсцях. 
  3. Заряднi пристрої для мобiльних телефонiв; павербанки. 
  4. Радiоприймач, лiхтарик, сигнальнi пристрої, компас, годинник, компактний набiр iнструментiв (мультитул), нiж, пакети для смiття, блокнот, олiвець, нитки, голки, сiрники, запальнички;
  5. Теплий одяг, спiдню бiлизну, надiйне зручне взуття;
  6. Гiгiєнiчнi засоби;
  7. Аптечку (бинти, вату, лейкопластир, джгут, йод, антисептик, активоване вугiлля, жарознижувальне, знеболювальне). Не забудьте лiки, якi вживаєте щодня, та рецепти на них. 
  8. Посуд, в якому зможете приготувати, розiгрiти i зберiгати їжу;
  9. Воду i продукти харчування на три доби, якi довго зберiгаються i не потребують додаткового приготування;

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka