Пригоди Халаменди за кермом: як екс-регіонал під дією наркотиків тікав від поліцейських (Відео)

06.11.2019 20:31   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Віднедавна до колишнього власника Центрального ринку в Івано-Франківську та колишнього депутата Івано-Франківської міської ради від Партії регіонів Ігоря Халаменди, якого знають в кримінальному світі за прізвиськом “Бура”, прикута прискіплива увага мешканців міста через його спроби повернути контроль над підприємством, яке орендує найбільший у місті базар. 

З цього приводу в Івано-Франківську згадують його неадекватні пригоди, пов’язані з кримінальними та адміністративними правопорушеннями, з яких Халаменда донедавна завжди виходив без особливих наслідків з боку закону.

Читайте також

Боротьба за Центральний ринок в Івано-Франківську: ретроспектива подій

8 лютого 2016 року близько третьої години ночі в Івано-Франківську Ігор Халаменда за кермом автомобіля намагався втекти від поліції. Його позашляховик зауважили поліцейські під час патрулювання, яке вони здійснювали на вулицях міста службовим автомобілем із увімкненими проблисковими маячками.

Mercedes-Benz Gelenvagen, за кермом якого перебував Халаменда, раптом обігнав поліцейську машину на шаленій швидкості. Патрульні увімкнули сирену та намагалися зупинити автомобіль, однак водій на їхні вимоги не реагував.

Півгодинне переслідування закінчилося, коли позашляховик з’їхав у кювет неподалік села Рибне, де має своє помешкання Ігор Халаменда. Під час затримання він чинив опір, що демонструє оприлюднене патрульною поліцією відео.

Коли Халаменду зрештою затримали, він підтвердив, що тікав від патрульних зі швидкістю понад 170 км/год. Оскільки порушник відмовився виконувати законні вимоги поліцейських, до нього застосували засоби впливу і доставили в обласний наркодиспансер на медичне освідчення.

Лікарі засвідчили, що чоловік перебуває під дією наркотиків. Тоді Халаменда спробував пояснити, нібито вживав лікарські препарати на основі наркотичних засобів.

На порушника склали адмінпротокол за двома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення — ст. 130 (керування транспортним засобом у стані сп’яніння або під впливом лікарських засобів, що знижують увагу та швидкість реакції) та ст. 185 (злісна непокора розпорядженню або вимозі поліцейського).

null
Фото з мережі Інтернет

Справу про адміністративне правопорушення передали в Івано-Франківський міський суд. Ігор Халаменда вперто ігнорував виклики на судові засідання.

Коли минули встановлені законодавством 90 днів від часу складання адмінпротоколу, справу просто закрили, оскільки минув строк її розгляду.

Нагадаємо, це була не перша пригода Ігоря Халаменди за кермом автотранспорту. У серпні 2012 року Халаменда скоїв ДТП поблизу села Рибного, буквально знісши з дороги іншу машину.

П’ятьох постраждалих тоді відвезли до лікарні. Одна з них — 26‑річна жінка — згодом померла. Винуватець з місця події зник, але через кілька годин його затримали. У суді відбувся іспитовим терміном на два роки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews