Тарас Демкура

Тарас Демкура

Віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine, міжнародний експерт з рекомендаційного маркетингу, кандидат економічних наук, підприємець, меценат

Про лідерство та наставництво у бізнесі

01.09.2019 19:38   Джерело: IfNews
Автор : Тарас Демкура

Мене часто запитують про те, як бути успішним лідером, створити сильну та активну команду, то ж вирішив поділитися думками. Я переконаний, що системна, грамотна робота наставника є визначальною для побудови сильної команди та розвитку свого бізнесу. Ви можете бути профі у своїй галузі, але для масштабування бізнесу цього мало. Необхідно не лише акумулювати навколо себе сильну команду, а й виховувати нових лідерів.

Далі напишу ТОП-7 порад, як стати сильним лідером та хорошим наставником.

  1. Не переставайте вчитися та отримувати знання.

Перш ніж ви почнете мріяти про наставництво для тисячі людей – потрібно здобути освіту. Інвестуйте в себе, своє навчання – це дуже вигідні інвестиції. Справжній лідер завжди знає свій бізнес зсередини і зовні, і ніколи не перестає вчитися.

  1. Перегляньте свою поведінку.

Це може здатися не простим завданням, але ви повинні почати діяти як лідер. Дійте незалежно від того, в якій точці ви перебуваєте в даний час. Ніколи не повторюйте помилки людей, які, отримавши перший результат, ставали грубими і зарозумілими, думаючи, що мета досягнута і далі все піде само собою. По-перше, така поведінка – не лідерська, по-друге, це помилкова думка. Навіть тоді, коли у вас вже є команда, яка готова йти за вами – то зараз саме час брати на себе ініціативу і відповідальність.

  1. Подаруйте себе вашій команді.

Після того, як у вас є достатні знання про вашу справу – ось ідеальний час, щоб почати віддавати себе і свій час своїй команді. Це можуть бути щотижневі навчальні або мотиваційні семінари, зустрічі, налагодження сильних партнерських відносин з учасниками всієї вашої команди. Особливо приділяйте увагу тим, кому потрібна ваша допомога і підтримка.

  1. Розвивайте самоорганізацію.

Самоорганізація має дуже важливе значення в бізнесі. Це взагалі важливе вміння, яке є фундаментом для відповідальності, амбіцій, навичок та інших якостей успішної людини, позаяк без уміння управляти собою і організовувати своє життя – усі вони втрачають свою силу. Вчіться управляти своїм часом, ставити цілі, планувати свій день, розставляти пріоритети, боріться з прокрастинацією та вчіть цього інших. Адже вченими давно визнаний той факт, коли ми намагаємося донести якусь інформацію іншим людям, ми засвоюємо її на глибшому рівні.

  1. Оточуйте себе правильними людьми.

Якщо прагнете покращити своє життя і досягти успіху, вам необхідно оточити себе людьми, чиї стандарти та вимоги до життя вищі за ваші. Річ у тому, що ваш рівень таланту та потенціал не будуть ключовими у досягненні бажаного, коли вас оточують люди, які не допомагають вам це усвідомити. Не секрет, є чимало людей, які так і не реалізували свій потенціал. Але не дозвольте собі стати одним із них!

  1. Делегуйте!

Одна з найсерйозніших перешкод на шляху до успіху – відсутність системи делегування. Якщо налагодити таку систему, віддача буде величезною. А у Вас, як лідера та наставника, з'явиться час спланувати розвиток та масштабування бізнесу.

  1. І головне – ніколи, ніколи, ніколи не здавайтеся!

Тарас Демкура,
віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine,
міжнародний експерт з рекомендаційного маркетингу,
кандидат економічних наук, підприємець,
меценат


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews