У Франківську презентували «Портрети добровольців на війні» (Фото)

26.02.2019 15:59   Джерело: Бріз
Опубліковано : Патрік Скеля

популярне


У вівторок, 26 лютого, у Івано-Франківську відбулась презентація книги художника Сергія Пущенка «Портрети добровольців на війні». Подія символічно пройшла між роковинами «Небесної Сотні» та напередодні Дня українського добровольця, пише - Бріз.

У книзі зібрано 110 портретів захисників України, фотографії з бойових дій та дописи вояків. В альбомі є портрети шести добровольців із Прикарпаття.
Це перший тираж книги. Примірники розійдуться по школах та бібліотеках області.

За словами Сергія Пущенка, кожен портрет малювався за один сеанс від 1-ї до 4-ох годин.

«Ця книжка буде відігравати велику роль у вихованні нашої молоді - бо це історія України», - зазначив куратор виставки Василь Абрамів.

За його словами, альбом отримав відзнаку Національної спілки художників України «Краща журналістська акція» та державну премію імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах мистецтва.

«Добровольці - це не люди війни… це люди мирних професій, які в один момент зрозуміли, що мають захищати свою країну. Ми не йдемо здобувати чужі світи, але ми маємо мати сили і вміння боронити свою хату», - наголосив кіборг Андрій Шараскін (позивний «Богема»).

Нагадаємо, що минулого року Сергій Пущенко презентував художню виставку «Портрети добровольців на війні».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бріз