Президент вирішує питання енергобезпеки, тоді як його опоненти займаються популізмом, - експерт

25.01.2019 14:54   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Президент Петро Порошенко під час свого візиту в Давос підписав інвестиційну угоду на будівництво в Україні найбільшої вітрової електростанції в Європі, яка стане основою остаточної енергетичної незалежності України.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив блогер і політичний експерт Микола Лучинський.

"Перше і найважливіше в цій новині (про підписання Інвестугоди, - ред.) - це те, що цією угодою ми демонструємо готовність відстоювати свою енергетичну незалежність і даємо зрозуміти, в першу чергу, країні-агресору, що її спроби тиснути на нас з допомогою газової труби виявилися марними", - упевнений блогер.

 

На його думку, поставки та ціна на блакитне паливо були одними з основних інструментів втручання Росії у внутрішні справи і зовнішню політику України.

"Загрози "перекрити газ" супроводжували нас всі роки незалежності. Забезпечивши себе власною зеленою енергією, ми гарантуємо, що жодна країна не зможе вказувати, що нам робити. Оскільки закуповувати вітер або сонячне світло ні в Росії, ні навіть в Європі нам, ясна річ, не доведеться", - зазначив політолог.

Крім того, за словами експерта, широке впровадження відновлюваної енергетики допоможе реально знизити тарифи для населення всередині країни.

"Зелена електроенергія обходиться в кілька разів дешевше, оскільки, знову ж таки, немає необхідності закуповувати або добувати енергоносії. Витрати будуть тільки на підтримку працездатності електростанцій. І це суттєвий плюс", - вважає блогер.

Також Лучинський зазначив, що угода про будівництво вітрової електростанції стала найбільшим інвестиційним проектом в Україні з 2014 року. Всього в нього буде інвестовано 400 млн євро.

"Компанія Total Eren, яка планує інвестувати в проект, подасть приклад іншим інвесторам, дасть їм сигнал, що в Україні вкладати кошти вигідно і безпечно. А інвестиції - це і робочі місця, і хороші зарплати, і загальне зростання рівня життя людей", - написав експерт.

За його словами, далекоглядні компанії і країни роблять ставку саме на розвиток поновлюваних джерел енергії. І це відмінний шанс для України зайняти лідируюче місце в нових економічних відносинах, ставши одним з найбільших експортерів "чистої" електрики.

"Підводячи підсумки, зазначу, що поки одні політики продовжують спекулювати на темах видобутку / покупки газу, тарифів, інновацій, роздаючи направо і наліво пустопорожні обіцянки, інші вже зараз впроваджують сучасні енергетичні проекти, залучають інвестиції і підсилюють енергобезпеку країни. Наочна різниця між популізмом і реальними справами", - підсумував Лучинський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews