На Прикарпатті немає вакцини проти кору для дорослих, для дітей - запаси обмежені (Відео)

28.09.2018 23:41   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Патрік Скеля
 

Кір знову наступає. З початку навчального року кількість інфікованих стрімко зростає. За останній тиждень захворіли близько 500 людей.

Найскладніша ситуація у Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях, пише - Фіртка.

Станом на 21 вересня в Івано-Франківській області зареєстровано – 2886 звернень з підозрою на кір, в тому числі дітей віком до 17 років – 2055 осіб, що становить 71,2%.

В Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні з діагнозом кір перебувають майже 20 пацієнтів. Більшість з них діти, а для дорослих вакцини взагалі немає. В міському департаменті охорони здоров’я зазначають, що поки батьки чекають кращої вакцини – закінчиться і та, що наявна зараз.

«На гарячу лінію ми все частіше отримуємо звернення дорослих осіб про те, що вони б хотіли щепитися проти кору. На жаль, поки що ця вакцина є тільки в дитячих лікарнях і тільки для дітей. Це пов’язано із тим, що кількість вакцини проти кору у нашій області є обмежена», – говорить начальниця управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко.

Детальніше дивіться у випуску Подробности з 24 хв.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка