Переговори по Донбасу з самого початку треба було проводити не в Мінську - Безсмертний

24.09.2018 23:35   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Україна має подумати спершу про зміст переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, а потім уже обирати місце проведення, наприклад, по черзі в Києві та Москві. Про це повідомив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний, коментуючи заяву постпреда України в ООН Володимира Єльченка про те, що делегація Білорусі постійно виступає проти українських пропозицій, тому майданчик переговорів по Донбасу із Мінська треба переносити.

«Мінськ ніколи не був нейтральним містом, де можна було спокійно проводити переговори  між Україною і Росією в такому важливому питанні як війна на Донбасі. З самого початку Мінськ знаходився на боці Росії через політичний і військовий блок, повну фінансову залежність і т.д. Саме тому Москва підтримала Мінськ як місце проведення переговорів Тристоронньої контактної групи, бо вони відчувають себе там, як вдома», - сказав він.

Безсмертний також нагадав, що навіть представники так званих самопроголошених республік приїздили на переговори на автомобілях посольства РФ.

«І Білорусь, і Казахстан на Генасамблеї ООН завжди голосують проти України. Це не перший і не останній випадок, тому що їхня поведінка повністю керується Кремлем. А відтак тема ролі і місця Мінська з самого початку носила тимчасовий характер. Ми мали шукати інше місце для переговорів», - вважає він.

Водночас політик переконаний, що сьогодні треба було б почати з налагодження двостороннього україно-російського діалогу, а потім думати про місце проведення. «Я не виключаю, що можна було б почергово проводити переговори в Києві та в Москві. Якщо ми хочемо миру, нічого страшного, ми можемо собі дозволити такий маневр», - зауважив Безсмертний.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews