Конституція України – як зґвалтована дівчина в українському селі, - Роман Безмертний

10.08.2018 08:54   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

«Чинна Конституція України – непогана. Але вона зґвалтована українським політикумом. Коли її змінювали востаннє, в залі було заледве 80 депутатів. При цьому рішення набрало чомусь біля 300 голосів. Якщо звернутися до Конституційного суду із запитанням «А чи є в нас Конституція?», боюсь, відповідь буде одна – немає» - заявив Роман Безсмертний вчора у Вінниці.

«Я розумію, що з точки зору конституційного права в Україні Конституції немає. Чому ви думаєте, що нас не призначені дві третини послів, півуряду не має міністрів. Головне, що на це ніхто не реагує. Чому сьогодні не реагує система? Вона абсолютно індеферентна. Нам потрібен легітимний процес, який відновить віру в основний закон, і забезпечить цінність людини в цьому документі. Щоб людина відчула свою потребу в державі, а держава працювала на людину а не на самозабезпечення» - пояснив Роман Безсмертний необхідність відновлення легітимності Конституції.

«Конституція – це як народження надії. Нібито текст, папірець… Але з її ухваленням відчуваєш себе по-іншому. Пам’ятаю той час в 1996 році, коли був депутатом і ми прийняли Основний закон. У цей день я справді відчув полегшення. Ніби минула якась велика небезпека. Але зараз це відчуття повернулося» - заявив Роман Безсмертний.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews