У Франківську перейменували вулицю на честь Любомира Гузара

03.05.2018 21:39   Джерело: Франик
Опубліковано : Патрік Скеля

Висловлювання Любомира Гузара, мабуть, ніколи не перестануть брати за душу багатьох українців. Великий релігійний діяч, предстоятель УГКЦ залишив вагомий слід у духовному й соціальному житті нашої Вітчизни.

Читайте також

Одну з головних вулиць Івано-Франківська планують відремонтувати за 3 млн. грн.

Тож не дивно, що радісною новиною для жителів міста стало прийняття 2 травня на сесії Івано-Франківської міськради рішення змінити назву вулиці Новгородська, що пролягає від вул. Бельведерської до вул. Дністровської. Віднині вона буде носити ім’я Любомира Гузара, інформує - Франик.

Ба більше, під час сесії депутати підтримали ще одну серйозну ініціативу – духовному просвітителю сучасності посмертно присвоєно звання «Почесного Громадянина міста».

Франківський очільник Руслан Марцінків акцентував на тому, що такі рішення важливі для українського міста. Найменування вулиці поважним іменем церковного діяча мер позиціонує як один із способів самоідентифікації української гідності.

Треба зауважити, що Любомир Гузар був по-справжньому щирою, простою й мудрою людиною з багатою біографією. Перед його авторитетною постаттю замовкали навіть дуже багатослівні політики. Будучи на чолі УГКЦ, Любомир Гузар ставив за головне завдання не лише відродження церкви, а й поширення її на Схід України. Саме за час його керівництва сталася визначна подія для греко-католицької гілки – церква відійшла від таких назв як «галицька» чи «західноукраїнська» й отримала звання загальноукраїнської. Саме з ініціативи Любомира Гузара було збудовано Патріарший собор Воскресіння Христового у Києві.

Також на сесії було прийнято ще одне не менш важливе рішення. Тепер колишня вулиця Островського називатиметься іменем українського письменника Олександра Олеся. До слова, вулиця Островського є колишньою назвою близько 100 міст України і скоріш за все носила ім’я одного з російських письменників: Олександра або Миколи Островського.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Франик