На Прикарпатті жінка віддала 10 тисяч, щоб «врятувати» сина з поліції

08.04.2018 18:47   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля
Зловмисники, використавши відому шахрайську схему злякавши потерпілу нібито нещастям її сина, який потрапив до поліції за вчинення злочину, домоглися того, що жінка беззастережно віддала їм 10 тисяч гривень, пише - Бліц-Інфо.

Читайте також

На Прикарпатті жінка перерахувала 60 тисяч гривень шахрайці за посилку з Афганістану

Вчора опівдні на мобільний телефон 47-річної жительки Долинського району зателефонував невідомий чоловік та, представившись поліцейським, сказав, що на її сина складенопротокол за вчинення злочину. Традиційно у таких випадках шахрай пообіцяв його звільнити від відповідальності, якщо жінка перечислить на банківську картку гроші в сумі 10 тис. гривень.

Розгублена та перелякана жінка не підозрюючи брехні, взяла вказану суму та через банківський термінал перерахувала кошти. Лише після цього здогадалася зателефонувати синові, який сказав матері, що з ним усе гаразд і що він зараз знаходиться на роботі у Льовові, а не в поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за вчинення злочину передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають людей від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими. Пам’ятайте, якщо ваші співрозмовники у спілкуванні з вами наполегливо вимагають гроші, які вам необхідно комусь передати, не сумнівайтеся – вас намагаються обдурити. І лише від вашої поміркованості та розсудливості, опираючись на факти вказаних нами шахрайств, ви зможете упевнено протистояти аферистам, не повіривши їх брехні. Відразу переконайте їх, що ви знаєте про таких «добродіїв» і не вступайте з ними у розмову. Завжди пам’ятайте - Ваша безпека у ваших руках.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews