Ще одному франківцю присвоять звання «Почесний Громадянин міста Івано-Франківськ»

27.03.2018 22:34   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Найвища відзнака котру можна отримати у рідному місті, це відзнака його почесного громадянина. От і у Івано-Франківську стане більше на одного власника такої відзнаки.

Читайте також

Президент України відзначив прикарпатців державними нагородами
У Коломиї атовці відмовились від нагород Порошенка (Фото)

Мова йде про генерального директора ВО «Карпати» Втерковського Дмитра Дмитровича, повідомляє - Франик.

Таку відзнаку присвоюють дуже рідко, на сьогоднішній день у Франківську таке почесне звання мають лише троє громадян, це історик Богдан Гаврилів, ветеран дивізії «Галичина» Михайло Мулик і журналіст Роман Фабрика.

Всі вони в тому числі і Дмитро Втерковський, зробили чималий внесок в науково-освітній і соціально-економічний розвиток міста, та мають чималі заслуги перед міською громадою. Також зазвичай таку відзнаку присвоюють за чималі внески у забезпечення обороноздатності держави, за врятовані людські життя чи матеріальні цінності.

Зазвичай присвоєння даного звання відбувається напередодні Дня міста, а відтак і новий Почесний Громадянин Франківська, скоріш за все офіційно з’явиться вже у травні.

У Франківську це звання, ще й надає власнику чимало привілегій. Насамперед це безкоштовний проїзд у громадському транспорті, першочергове і безкоштовне обслуговування у медичних закладах, першочерговий прийом посадовими особами міста та почесну участь у всіх міських урочистих заходах.

Також у лютому цього року, на одній з оперативних нарад вирішили, що Почесні Громадяни міста отримуватимуть щомісячну виплату з міського бюджету у розмірі прожиткового мінімуму.

Це правильне рішення, адже в більшості Почесні Громадяни міста це насамперед люди похилого віку, котрим не завадить ця символічна сума бодай на найнеобхідніші ліки.  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews