Сало стає розкішшю: «національний» продукт подорожчав на 80%

06.03.2018 17:01   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Так, за рік індекс «м’ясного кошика» зріс на 40%. Найбільше ж подорожчало сало – аж на 80%. Також добряче зросла в ціні і свинина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В поліції області розповіли про конфлікти на місцевих ринках (Відео)
У Тернополі щодня майже 60 тернополян можуть пообідати в «Благодійній їдальні»

«Усі види м’яса стали дорожчими за рік від 29% до 80%, а саме: сало – на 80%, свинина – на 55%, ковбаса варена – 34%, курка в тушці – на 31%, філе курки – 30%, яловичина – на 29%», – зазначив голова Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на сторінці у Facebook.

Тож, у порівнянні з минулим роком, кілограм сала здорожчав на 32 гривні – в середньому 72 грн за кілограм, свинина – на 39 гривень (110 гривень за кілограм), яловичина – 26 гривень (за м'ясо з кісткою – 117 гривень за кілограм), філе курки і курка в тушці – на 21 і 13 гривень відповідно (92 і 55 гривень за кілограм), ковбаса варена – на 21 гривню (83 гривні за кілограм).

«Якщо в цілому оцінити, то на кінець минулого місяця вартість м’ясного кошика становить 529 гривень, тоді як рік тому його вартість була 377 гривень. Тобто індекс м’ясного кошика за рік зріс на 40%, або на 152 гривні», – підсумував експерт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews