У Франківську близько 12 000 робітників працюють «у тіні»

21.02.2018 07:47   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

Вчора, 20 лютого, в Івано-Франківську розмовляли про вирішення проблем робітничих професій та їхньої підготовки, кадрове забезпечення підприємств міста та робітничу справедливість. Підняли це питання на засіданні 3-сторонньої соціально-економічної ради (профспілки, влада, підприємства).

Читайте також

На Прикарпатті лише 9% випускників отримали направлення на роботу після навчання. Статистика

Загальна сума заборгованості по виплатах заробітної плати робітникам у місті сягнула у 2017 році близько 17 мільйонів гривень, пише - Галицький кореспондент.

Керівник Івано-Франківської обласної профспілки працівників харчової та переробної промисловості Надія Бурлака розповідає, що близько 6 000 осіб у Франківську звернулися до Центру зайнятості у пошуках роботи, серед них учасники АТО та внутрішньо переміщені особи.

«Наші три сторони мають працювати над тим, що порушити правила безпеки на виробництві буде неможливо, це буде великий вклад у розвиток цієї сфери», – наголошує Надія Бурлака.

Також на комісії розповіли про те, що 12 000 робітників отримають заробітню плату «у тіні», нелегально за тимчасовими угодами.

Однією з основних проблем робітничих професій визнають  саме заробітню плату: вона має сягати такого рівня, щоб робітники не були змушені виїжджати за кордон.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент