«П'яна помста» на Прикарпатті: чоловік підпалив сільську раду

На Прикарпатті п’яний месник підпалив сільську раду.

14.02.2018 10:40   Джерело: Панорама Прикарпаття
Опубліковано : Патрік Скеля

Три роки умовно отримав житель Рожнятівського району Івано-Франківської області за свою «помсту» сільській голові. Він взяв і підпалив сільраду, бо очільниця села напередодні втрутилась у його конфлікт із співмешканкою.

Читайте також

«Коктейль молотова», як засіб недобросовісної конкуренції. У Франківську невідомі підпалюють аптеки популярної мережі

Інцидент трапився 11 вересня 2017 року у селі Берлоги. Як випливає із матеріалів справи, голова напередодні втрутилась у конфлікт місцевого мешканця Олег Ю. із його співмешканкою, зробивши зауваження, пише - Панорама Прикарпаття.

Наступного дня, о шостій ранку, п’яний «месник» Олег побрів до сільради, прихопивши півлітрову пляшку з бензином А-92. Через привідчинене вікно облив підвіконник і частину сесійного залу сільради, а потім підпалив жалюзі і розлитий бензин на підвіконнику.

Полум’я перекинулось на килим на підлозі. На цьому месник не зупинився і підійшов ще до вікна архіву сільради — вікно привідкрив, вилив рештки бензину і кинув сірник. У результаті село залишилось без частини архівних документів і без деяких речей у приміщенні. Загалом, чоловік нашкодив органу місцевого самоврядування на 52 тис. грн.

Такі дії відповідні органи кваліфікували за ч. 2 ст. 194 КК «Умисне знищення або пошкодження майна». Далі чоловік пішов на угоду з прокуротурою про визнання його винуватості.

Рожнятівський суд, як йдеться у вироку від 6 лютого, затвердив цю угоду. І відповідно до неї, визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину за ст. 194 КК та призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

А на підстав ст. 75 КК сказав звільнити від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, з іспитовим строком на три роки.

Також суд задовольнив цивільний позов прокуратури в інтерасах сільради щодо стягнення з Олега Ю. 52 тис. матеріальної шкоди.

Наразі вирок законної сили ще не набрав.

Він може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав, передбачених ст. 394 КПК України, до Апеляційного суду Івано-Франківської області через Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Панорама Прикарпаття