Кір, вітряна віспа, ботулізм. Які ще хвороби активно «гуляють» Франківщиною?

03.02.2018 22:51   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Хвороби є завжди. Кожного року, особливо в зимовий період, спостерігаються масові випадки захворювання грипом, різноманітними вірусними інфекціями. Та по справжньому люди починають панікувати, коли з’являється якась більш небезпечна інфекція, а якщо вона ще й переростає в епідемію, то й зовсім лячно, пише - Франик.

Читайте також

Вже понад шістсот прикарпатців звернулись до медиків з підозрою на кір
Головний лікар Коломийської дитячої лікарні, в якій минулого тижня від менінгококцемії помер дворічний хлопчик, пояснив, що спалаху захворюваності наразі немає.

Так цього року людей тероризує кір. Франківщина лідер по кількості захворювань. На сьогоднішній день в області вже зафіксовано 800 випадків хвороби. Звичайно більша частина хворих – діти, але не рідко трапляються випадки захворювання і серед дорослих.

Останнім часом паніка навколо епідемії трішки вщухла, більшість мешканців міста зробили вакцинацію дітям, школи припинили карантин і почали працювати в звичному режимі. Здавалося б ситуація потрохи внормовується.

Та одним кором справа не закінчилася. Вже є інформація про масовий спалах вітрянки, в окремих містах Прикарпаття, повідомляє - Франик. Зокрема, у місті Калуш зафіксовано вже біля 50-ти випадків захворювання. Звичайно вітрянка не настільки лякає, як кір, але хворіти нею, особливо дорослим, не дуже приємно.

Окрім вітрянки, в області зафіксували випадок ботулізму. Хворий, 53-річний житель Снятинського району. Хвороба це дуже небезпечна і вимагає стаціонарного лікування, але хвилюватися не варто. Відомо, що хворий заразився не в громадських місцях, а вдома, після споживання неякісного домашнього паштету.

До слова, нещодавно лікарі прогнозували спалах небезпечної дифтерії. На жаль прогнози почали збуватися і в Україні вже зафіксовано перший випадок захворювання. Захворів літній чоловік котрий проживає у Луганській області.

Матимемо надію, що епідемії все таки вдасться уникнути і принаймі до Франківщини хвороба ,не добереться.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews