Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі про вбивство місцевого підприємця

22.03.2020 17:36   Джерело: Бартка
Опубліковано : Патрік Скеля

У вівторок, 17 березня 2020 року Івано-Франківським міським судом було завершено розгляд та винесено вирок у кримінальному провадженні обвинуваченого Дерещука М. І., якого підозрювали у скоєні злочинів передбачених ч. 1 ст. 115 та ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (умисне вбивство та незаконне придбання, зберігання та носіння вогнепальної зброї відповідно).

Читайте також

П’яний прикарпатець зарізав свого дядька на очах у родини
На Прикарпатті суд оштрафував депутата, який на поливаний понеділок поставив синець під оком односельцеві
Суд виніс вирок прикарпатцю, котрий зарізав свого дядька

Про це повідомляє Бартка з посиланням на прес-службу Івано-Франківського міського суду, пише - Бартка.

Під час розгляду вказаного провадження, судом було встановлено, що 31 липня 2017 року, обвинувачений Дерещук М. І. здійснив у потерпілого Гербіна І. А., шість пострілів із пістолета, внаслідок чого останній помер у лікарні.

Під час судового розгляду обвинувачений заперечив саму кваліфікацію своїх діянь, і повністю визнавати вину відмовився. Він пояснив суду, що вчинив злочин під час сильного душевного хвилювання, адже перебував із потерпілим у неприязних стосунках. Зі слів Дерещука, він лише хотів його залякати, а не вбивати.

Про те ці слова не знайшли підтвердження у ході розгляду справи.

Вагомим доказом, вчинення обвинуваченим вбивства, окрім показань свідків та висновків численних експертиз були відеозаписи із камер зовнішнього спостереження, на яких було зафіксовано момент вчинення злочину.

Призначаючи покарання судом було також враховано, що обвинувачений Дерещук був раніше судимий, а також неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, за місцем тримання під вартою в УВП № 12 характеризується виключно з негативної сторони, шість разів правами начальника установи притягувався до дисциплінарної відповідальності

Обставин, які пом’якшують чи обтяжують покарання, судом не встановлено.

Вивчивши всі матеріали справи, дослідивши надані докази та заслухавши свідків і обвинуваченого Івано-Франківський міський суд ухвалив вирок:

Дерещука Михайла Івановича визнати винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України, та призначити йому покарання:

за ч. 1 ст. 115 КК України у виді позбавлення волі на строк 10 (десять) років;

за ч. 1 ст. 263 КК України у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом повного складання призначених покарань визначити Дерещуку Михайлу Івановичу остаточне покарання за сукупністю злочинів у виді позбавлення волі на строк 13 (тринадцять) років.

Крім того суд зобов’язав обвинуваченого Дерещука М. І. компенсувати потерпілим (дружині та доньці) загиблого Гербіна моральну шкоду у розмірі 300 тисяч гривень кожній. Також суд постановив компенсувати дружині загиблого матеріальну шкоду у розмірі 119 тисяч гривень.

Вирок Івано-Франківського міського суду може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бартка