П’яний прикарпатець зарізав свого дядька на очах у родини

Позбавлення волі терміном на 5 років отримав 35-річний прикарпатець.

30.08.2018 13:36   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

5 грудня 2017 року в селі Пнів Надвірнянського району трапилась кривава сімейна драма.

35-річний захмелілий чоловік поконфліктував зі своїм 59-річним дядьком через його мобільний телефон. Сварка переросла у бійку, після чого племінник пішов на літню кухню, взяв ніж та близько 17:30 наніс ним один удар дядькові у спину, пробивши легеню, пише - Галицький кореспондент.

Поранений помер у лікарні. Вбивця втік з місця злочину, яким було подвір’я його рідної хати, та переховувався в селі, але в той же вечір його затримала поліція. Чоловік зізнався у скоєному та розповів правоохоронцям, як це сталося.

За словами племінника, за дві години до вбивства він зайшов до дядька, який проживав неподалік. Побачивши, що той вживає алкоголь разом із двома іншими чоловіками, племінник забрав у дядька телефон – щоб його не вкрали співчарочники.

Випивши чималу кількість спиртного (в крові вбитого згодом виявили 2.7 проміле алкоголю – приблизний еквівалент 0.7 літра випитої горілки), дядько обурився тим, що у нього забрали телефон, та почав «з’ясовувати стосунки». Він прийшов до племінника, коли той саме повернувся з міста. Чоловіки почали нетверезу сварку на очах у родини.

Їх намагався розборонити чоловік сестри підозрюваного, який проживав із ними. Після марної спроби він почув на вулиці крик. Його дружина побігла подивитись, що там сталося, побачила дядька в крові і знепритомніла.

Згодом судмедексперти встановили, що удар ножем у спину пробив плевральну порожнину правої половини грудної клітки та пошкодив легеню. Це викликало гемопневмоторакс та гостру крововтрату. Пораненого дядька терміново доставили в Надвірнянську ЦРЛ, але врятувати не змогли – близько 18:00 він помер.

20 серпня 2018 року Надвірнянський районний суд, вивчивши всі обставини справи, виніс вирок у цій справі. Вбивці рідного дядька призначили покарання у вигляді п’яти років за гратами. Також за проведення численних експертиз він повинен буде сплатити державі 27 тисяч гривень.
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент