Суд у справі вбивства студентки з Болгарії перенесли через відсутність свідків

06.12.2018 23:35   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Патрік Скеля

В Івано-Франківську міський суд продовжив розгляд у кримінальній справі про вбивство болгарської студентки Дішлі Елі Зія, пише - Фіртка.

Читайте також

На Прикарпатті суд оштрафував депутата, який на поливаний понеділок поставив синець під оком односельцеві
На Прикарпатті суд виніс вирок хлопцеві, який вкрав у сусіда ноутбук

Обвинувачуваний у вбивстві студент з Туркменістану, одногрупник потерпілої Астанов Ельдар Бабаджанович.

На минулому судовому засіданні колегія суддів допитала головного свідка у справі. Він розповів, як допомагав Астанову позбуватися тіла дівчини. 

Після допиту свідка суд дав час обвинувачуваному Ельдару Астанову, за його проханням,  підготуватися до засідання, щоб поставити питання свідку.

Сьогодні на судове засідання з'явилися прокурор, обвинувачуваний Астанов, адвокати обвинувачуваного. Не прийшли на засідання перекладач, про причини неявки не повідомив.

За словами прокурора, перекладач не з'явилась через поважні причини. Він попросив суд перенести судове засідання, щоб не порушувати права обвинувачуваного. Адвокати підтримали прохання про перенесення справи на 6грудня.

Крім того у колегії суддів відбулася заміна, адже у судді Олесі Зеленко закінчились судові повновадженгя. Тепер в справу вступив суддя Роман Хворостіль.

Суд ухвалив продовжити розгляд справи.

Після продовження справи прокурор попросив про перенесення через неявку свідків. За словами прокурора, вони повідомлені, але на суд не з'явились, тож тепер вивчатимуть питання про доставлення їх в судову залу, а якщо їх не буде, то наступного судового засідання прокурор клопотатиме про розгляд письмових матеріалів справи.

Крім того суд розглядає можливість утримування обвинувачуваного під вартою. Прокурор вкотре наголошує що є ризики і, аналізуючи поведінку Астанова, є підозри, що він може переховуватись від суду, просить продовжити тримання під вартою строком на 60 днів.

Адвокати заперечують і заначають що прокурори не наводять інших ризиків і просять в наступних засіданнях точніше розписувати на основі яких ризиків відбуватиметься тримання під вартою.

Наступне відбудеться 22 січня о 13:00.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка