На Прикарпатті суд виніс вирок хлопцеві, який вкрав у сусіда ноутбук

18.08.2018 09:13   Джерело: WestNews
Опубліковано : Патрік Скеля

11 червня 2018 року, близько 23 години, на Рогатинщині студент 1-го курсу Бурштинського торгівельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету, вкрав у сусіда ноутбук марки «Acer Aspire E1- V5WE2» та зарядний пристрій до нього марки « Chiconi A11-065N1A», пише - WestNews.

Читайте також

На Прикарпатті спіймали двох кавказців та киянина підозрюваних у крадіжці

Раніше не судимий юнак знав, що вікно дитячої кімнати, яка розташована на другому поверсі житлового будинку мансардного типу, де зберігався ноутбук не зачинене. Він безперешкодно зайшов через присадибну ділянку господарства потерпілого, підійшов до дерев’яної прибудови житлового будинку, де до стіни на металевих гаках кріпилась драбина. Знявши драбину та приклавши її до стіни, хлопець заліз на дахове покриття прибудови та через вікно дитячої кімнати проник у приміщення.

Перебуваючи всередині кімнати він виявив на столі ноутбук, який разом із зарядним пристроєм таємно викрав. Обвинувачений заподіяв потерпілому майнову шкоди на загальну суму 7 467 грн.

Обвинувачений в судовому засіданні визнав себе винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України, за обставин, які викладені в обвинувальному акті.

У судовому засіданні обвинувачений надав такі показання щодо кримінального провадження.  11 червня 2018  року весь день він  був у  житловому  будинку потерпілого. Хлопець з його внуком грав ігри на  ноутбуці.  Цього ж дня він повернувся  додому  і в  нього  виник  умисел  на викрадення  ноутбука. Близько 23 год  він прийшов до господарства потерпілого, де  за  допомогою  драбини проник  в середину  житла. Зі столу він викрав ноутбук та зарядний  пристрій до нього, який  помістив у принесений з собою  рюкзак.  У вчиненому розкаявся і просив, щоб суворо його не карати.

Рогатинський районний суд ухвалив визнати злодія винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки.

На підставі статей 75,104 КК України  юнака звільнили від відбування покарання   у виді позбавлення волі на строк три роки  з випробуванням з іспитовим строком тривалістю один рік.

Згідно ч.1 ст.76 КК України   обвинувачений повинен періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews