На Прикарпатті суд відсторонив від посади сільського голову – хабарника

Рогатинський районний суд відсторонив від посади голову села Верхня Липиця. Проте 15 березня кримінальному порушенню змінили кваліфікацію на шахрайство.

19.09.2018 19:40   Джерело: IF Область.Онлайн
Опубліковано : Патрік Скеля

Чоловіка затримали під час отримання хабара ще 14 березня цього року. Сільський голова в отримав хабар 100000 гривень, за ці кошти він планував віддати в оренду земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 14 га.

Читайте також

На Прикарпатті суд оштрафував депутата, який на поливаний понеділок поставив синець під оком односельцеві
На хабарі за виготовлення закордонного паспорта затримали посадовця прикарпатської міграційної служби

Спочатку сільського голову затримали за підозрою підозрою у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 ККУ. Чоловіку загрожувало позбавлення волі від 8 до 12 років, пише - .

Під час розслідування встановили, що Володимир Галушка в косталі Рогатина отримав хабар в 5 тисяч гривень. За ці кошти він мав забезпечити дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок  площею 0,30 га та 0,10 га в урочищі «Пелиха». Чоловіку оголосили про підозру у вчиненні правопорушення (Одержання хабара).

За словами прокурора, Володимир Галушка перебуваючи на посаді може знищити чи підробити документи, які відіграють важливу роль у кримінальному провадженні.

Вироком суду Володимира Галушку відсторонили від посади сільського голови до 13 листопада 2018 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IF Область.Онлайн