На хабарі за виготовлення закордонного паспорта затримали посадовця прикарпатської міграційної служби

22.08.2018 10:04   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

Працівники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області викрили на хабарі посадовця Державної міграційної служби одного з районів області.

 

Керівник одного із районних секторів управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області вимагав 9 тисяч гривень неправомірної вигоди за позачергове виготовлення та видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон. За цю суму посадовець брався терміново «зробити» кілька документів, пише - Курс.

Вчора, 21 серпня, оперативники УЗЕ в області спільно зі слідчими ГУНП в Івано-Франківській області та обласним УСБУ за процесуального керівництва військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону затримали посадовця при одержанні останньої частини хабара в розмірі 1000 гривень. 

Дії посадовця кваліфікували як вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Згідно із санкцією статті такий злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією, інформує Управління захисту економіки в Івано-Франківській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс