У Франківську знайшли наліпки з QR-кодом, через які продавали наркотики (Відео)

05.07.2020 08:28   Джерело: Місто ІФ
Опубліковано : Патрік Скеля

Наліпки з QR-кодом для продажу наркотиків почали розклеювати в Івано-Франківську.

Читайте також

Франківська поліція впіймала наркодилерку, яка повторно збувала наркотики
Франківські патрульні зупинили водія, котрий віз у авто наркотики

Про це Суспільному повідомив начальник управління протидії наркозлочинності ГУНП в області Василь Русин, пише - Місто ІФ.

За його словами, збут наркотиків саме у мережі є найпопулярнішим. Переважно цими послугами користується молодь. Останнім часом у місті почали помічати ще й наліпки з QR-кодом. При переході з’являється посилання на інтернет-крамничку з наркотиками.

Клеять QR-коди. Це вже щось нове. Телефон зразу зчитує і вибиває посилання, де можна замовити наркотики. Найчастіше знаходимо їх на поштових скриньках та на зупинках громадського транспорту, – розповідає Русин.

Зараз в поліції активно працюють над тим, щоб блокувати схожі канали з поширенням наркотиків. Для цього у соцмережі Telegram створили сторінки, на яких блокують підозрілі посилання. Наразі в області таких сторінок є дві – “101 police” та “Стоп наркотик Мрія”. На ці сторінки будь-хто може надіслати фото з підозрілим посиланням. Його одразу ж заблокують.

Детальніше у сюжеті:


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто ІФ