На Прикарпатті затримали чоловіків, яких підозрюють у зґвалтуванні неповнолітніх

15.05.2018 21:40   Джерело: WestNews
Опубліковано : Патрік Скеля

До Коломийського міськрайонного суду для визначення запобіжного заходу доставлено осіб, яких досудове слідство Коломийського відділу поліції підозрює у вчиненні злочинів передбачених ч. 3 статті 152, ч. 1 ст. 156 Кримінального кодексу України, пише - WestNews.

Читайте також

Зґвалтування 15-річної дівчинки на Прикарпатті: прокуратура не погоджується із судом
На Прикарпатті підліток намагався зґвалтувати 12-річну дівчинку

Вивчивши всі матеріали, надані органом поліції, судом встановлено, що 07 травня 2018 року, підозрюваний, особа З. раніше не судимий, житель міста Луцьк перебуваючи у приміщенні квартири іншого підозрюваного особи П. в м. Коломия, будучи в стані алкогольного сп’яніння маючи на меті насильно вступити в статеві зносини із неповнолітньою особою, 2002 року народження, при цьому достовірно знаючи, що остання є неповнолітньою, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, погрожуючи застосуванням фізичного насильства, всупереч волі потерпілої особи вступив із нею у статеві зносини, у зв’язку з чим підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 152 КК України.

Інший підозрюваний, особа П., раніше не судимий, житель Коломиї, перебуваючи у власній квартирі та будучи у стані алкогольного сп’яніння вчинив розпусні дії сексуального характеру із даною неповнолітньою потерпілою, які виразились в оголенні статевих органів та інших непристойних дотиках до них, з приводу чого йому пред’явлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 156 КК України.

Вивчивши всі матеріали додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного особи З. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на шістдесят діб.

Беручи до уваги кримінальне правопорушення, у вчиненні якого підозрюється особа П., яке відноситься до категорії злочинів середньої тяжкості за яке передбачено покарання до п’яти років позбавлення волі та що від органу досудового розслідування він не переховувався, кримінальному провадженню не перешкоджав і іншої підозри йому не пред’явлено, а тому зважаючи на вимоги п. 3 ч. 2 ст. 183 КК України суд не мав права обрати особі П. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і застосував відносно підозрюваного коломиянина запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews