Зґвалтування 15-річної дівчинки на Прикарпатті: прокуратура не погоджується із судом

11.05.2018 09:39   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

У Коломиї одного з підозрюваних у зґвалтуванні 15-річної дівчинки відправили під домашній арешт.

Читайте також

У Коломиї засудили чоловіка, який у вересні зґвалтував 11-річну дівчинку
На Прикарпатті підліток намагався зґвалтувати 12-річну дівчинку

Проте прокуратура категорично не погоджується із обранням одному із фігурантів у справі про зґвалтування неповнолітньої такого запобіжного заходу, пише - Фіртка з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

«Встановлено, що 07.05.2018, близько10.30 год, двоє чоловіків 1982 та 1975 року народження, діючи умисно за попередньою змовою, із погрозою застосування фізичного насильства, використовуючи безпорадний стан потерпілої через її юний вік, вступили із неповнолітньою 2002 року народження у статеві зносини природним способом усупереч її волі. На даний час одному зі зловмисників повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 152 («Зґвалтування») Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Другому фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 156 («Розбещення неповнолітніх») Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Прокуратура категорично не погоджується з таким запобіжним заходом та готує апеляцію», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як встановили правоохоронці, чоловіки познайомилися з 15-річною дівчиною у середмісті. Вони попросили її номер телефону, але дівчинка відмовилася. Вона тільки сказала, де навчається.

Після закінчення пар вони прийшли до неї в навчальний заклад і запросили на обід. Вона погодилася, після того запросили до квартири. Запропонували алкоголь, дівчинка не вживала. Чоловіки випили і почали над дівчиною знущатися.

Злочинців затримали на тій самій квартирі після заяви матері потерпілої.

Дівчинка отримала сильну психологічну травму, оскільки все, що відбувалося, чоловіки фільмували на відео.

Порушено декілька кримінальних справ за ч. 3 ст. 152 (зґвалтування, вчинене групою осіб, або зґвалтування неповнолітньої) і ст. 156 (розбещення неповнолітніх) ККУ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews