Як діє заборона на продаж алкоголю в центрі Франківська

30.12.2017 10:39   Джерело: МІСТО
Опубліковано : Патрік Скеля

Вже тиждень діє рішення Івано-Франківської міської ради щодо заборони продажу алкоголю, але в центрі міста й досі можна випити глінтвейну, а в магазинах — придбати алкогольні напої. Тоді як і на кого розповсюджується ця заборона, пише - МІСТО.

Читайте також

У Франківську заборонили використання піротехнічних засобів та продаж алкоголю

Минулого тижня члени виконавчого комітету своїм рішенням заборонили реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива на виніс, а також виніс будь-яких напоїв у скляній тарі. Обмеження діє на центральних вулицях міста — Вічевий майдан, Незалежності, Січових Стрільців, Вітовського, Галицька, площа Ринок, Шеремета, Труша.

У виконавчому комітеті зазначили, що обмеження не стосується магазинів, розташованих в центрі міста:

 Це стосується виключно вуличної торгівлі алкоголем на центральних вулицях, — наголосили у міськраді.

Чому ж тоді на ярмарку продають глінтвейн, хіба це не алкоголь, запитують мешканці?!

Як розповіла керівниця відділу організації дозвілля КП «Центр розвитку міста та рекреації» Олександра Копаєва, на ярмарку офіційно дозволено торгувати сухим столовим вином і дійсно можна випити глінтвейну.

У рішенні виконавчого комітету йдеться про небезпеку реалізації алкогольних напоїв саме у скляній тарів центральній частині міста. Особливо під час святкування Нового року це обмеження має убезпечити людей від нещасних випадків.

Відтак, продавати алкогольні напої у магазинах не стало заборонено, а на центральних вулицях можна придбати глінтвейн чи вино лише у паперовому стаканчику.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: МІСТО