Орденом "За мужність" посмертно нагородили прикордонника Івана Косюка з Прикарпаття

22.02.2024 20:08   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

В Ужгородi вручили державну нагороду дружинi полеглого героя Iвана Косюка з Ланчина. Про це повiдомляє Захiдне регiональне управлiння Держприкордонслужби України, пише Фiртка.

Прикордонник Iван Косюк став на захист України на початку повномасштабного вторгнення росiйських вiйськ. У складi прикордонної комендатури швидкого реагування вiн вибув на Донеччину.

Пiд час виконання бойового завдання у районi населеного пункту Серебрянка 20 червня 2023 року вiйськовослужбовець зi своєю групою потрапив пiд артилерiйський обстрiл. Вiн отримав множиннi поранення грудної клiтини, якi виявилися не сумiсними з життям. Поховали Героя у його рiдному селi Ланчин на Iвано-Франкiвщинi.

"Про Iвана Косюка розповiдають, що вiн був дуже талановитою творчою особистiстю. Полюбляв займатися ландшафтним дизайном та благоустроєм. Останнi роки проживав у мiстi Ужгород разом з дружиною та двома синами – Iваном i Богданом.

Дуже любив старшу доньку Iванну, яка уже сама виховує дитину", - зазначають у дописi.

Державну нагороду - орден «За мужнiсть» III ступеня - дружинi полеглого Героя Катеринi Iванiвнi вручив сьогоднi заступник начальника Чопського прикордонного загону з персоналу Юрiй Безкостюк.

"Приймiть цю вiдзнаку як знак нашої найглибшої пошани та визнання подвигу Вашого чоловiка. Завдяки героїзму, самовiдданостi та вiдвазi таких воїнiв, як Iван Косюк, Україна здобуде Перемогу та вiдновиться як сильна, незалежна суверенна держава", - зазначив офiцер.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka